Tack för hjälpen!


Hjälpsam granne får, som tack, en burk hemmagjord lingonsylt av årets bär. Godaste sylten, gladaste grannen!

Frågor och svar.

Tack för alla frågor, här kommer nu ett lååångt inlägg med svaren!


vem är du?

Vem är jag. Mitt namn är Miriam, är född 1993. Jag har alltid varit djurgalen och haft husdjur sedan jag, vid fem års ålder fick min första katt. Jag är pratglad och försöker se på livet med en optimists ögon. Jag har en god egenskap att kunna se det fina i nästan allt och förlåta det som är mindre bra. Min största skräck är att andra ska vara besviken på mig. Jag är känslig men stark på samma gång. Jag är den som inte bryr mig ett skvatt om skitsnack där jag är huvudrollen med lyssnar mer än gärna när någon behöver lätta på hjärtat.


vad gör du helst en ledig dag?

Antingen vill jag bara gå runt i fettigt hår, morgonrock och en tékopp i handen framför TV:ns alla repriser från veckan som jag egentligen inte är intresserad i. Eller så vaknar jag tidigare än nödvändigt, duschar, dansar, klär på mig och gör mig fin för att sedan åka iväg på äventyr med vänner och komma hem sent på natten.


vad gör du om dagarna, alltså vad pluggar du? vad gick du på gymnasiet? hur gammal är du?

Jag är arton år och går fortfarande i gymnasiet. Jag läser tredje och sista året i inriktningen Djurvård på Grans Naturbruksgymnasium. Bästaste skolan!


var bor du?

Jag har flera hem. Min mamma bor i Stockholm(där jag är född) och pappa bor här uppe i byn Tvärån som ligger mellan Piteå och Älvsbyn. Tidigare har jag gjort ett inlägg om var jag bor. Se här!


vad tycker du om för filmer, musik, böcker och sådär?

Jag är megasämst på att svara på just såna här frågor. Det ändras hela tiden. Hm... Jag tycker om kärlek. Kärleksfilmer, välskriven kärleksmusik och böcker fyllda med kärlek. För att ge mer exakta svar så gillar jag:

Filmer: 500days of summer, The Notebook och Dear John.

Musik: Lars Winnerbäck, Melissa Horn, Säkert och Veronica Maggio.

Böcker: "Jag behöver dig mer än jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket", "Vad är så skört att det bryts då du säger dess namn?".

Kärleksfilmerna ska inte vara den klassiska romantiska drama-filmen och böckerna ska vara annorlunda och finurligt skrivna.

Juste! Musik, jag har precis funnit Carla Bruni.


favoritmaträtt?

Jag älskar mat och har svårt att säga EN specifik maträtt. Men jag väljer palt, matpaj, smörgåsar med massa pålägg, sushi, äkta husmanskost, brunsås och champinjoner(!!!) Allt vegetariskt förstås.

 

intressen?

Förutom att svara: Vara med vänner, titta på en bra film osv...

Djur är mitt främsta intresse som många säkert redan vet. Annars skriver jag mycket, fascineras lätt över en välskriven text. Älskar ord och vad vi kan skapa genom att fläta samman rätt kombination ord. Miljömedvetenhet är intressant(jag är dock allt för dålig på det själv). Att prata, analysera och gräva djupt i små obetydliga ämnen. Eller att prata känslor och gräva alldeles för djupt i dem.


vad brukar du läsa för slags bloggar, om du läser bloggar?

Jag läser massvis med bloggar och hittar jämt till nya. Många nya är faktiskt era, ni som kommenterar! Om jag ska försöka sätta en gemensam stämpel på hur en blogg som drar till sig min uppmärksamhet är utformad så krävs mycket bilder, second hand, finurliga och inte alltför långa texter, gärna vippiga klänningar och mycket kärlek(eller känslor överhuvudtaget).


vad brukar du drömma om?

I vaket tillstånd? Då brukar jag drömma om att åka till Paris för att lära mig franska, ha finaste klänningarna och picknick, att mina hundar inte var varelser som bara lever femton år på sin höjd, utan att de ska vara med mig tills jag blir åttio(minst), att få dela hela mitt liv med en och samma pojk, att inte världen alltid ska vara så stor, jag vill kunna nå alla de jag älskar genom att sträcka ut en hand.

 

Har jag förstått rätt att du inte dricker? Vad är din syn på alkohol,och varför dricker du inte?
Jag 17 år och anser att jag kan vara utan de. :)

Ja, det har du rätt i! Jag har varit nykter i lite mer än två år. Jag har aldrig varit någon som druckit särskilt mycket men då och då(när jag var yngre) ”för att det är sånt man gör”. Men för två år sedan slutade jag helt av många anledningar. Jag har inprincip bara negativa erfarenheter av alkohol. Det är inte SÅ kul att det är värt kostnad, dagen efter och de problem som ofta medförs. Sen att det finns alkoholism i släkten, för mig ännu längre bort från viljan att ”bara ta en öl”, för jag vet vart det kan leda. Och det är inte värt det.

Jag håller starkt med dig om att det är något vi lika gärna kan vara utan. Kram!

Sen vill jag vara noga med att tillägga att jag inte är emot andra som väljer att dricka. Men det är ingenting för mig!

 

Om du fick en miljon kronor idag, vad hade du då gjort med dem?

En fråga som ofta tas upp men som nästan är omöjlig att svara på. För jag tror att det skiljer sig mellan vad man drömmer om att man skulle göra med alla dessa pengar och vad man egentligen skulle ha gjort.

 

Men för att försöka svara på frågan så skulle jag skänka en stor del till de behövande(inte säker på just vilken organisation...kanske skulle jag åka som volontär, då har jag ju råd till det). Jag skulle spara en del och ge en del till mina föräldrar. Sen skulle jag vilja åka och plugga i frankrike något år eller så.

Favoritbloggar?

Jag läser så himla många bloggar och hittar jämt nya. Himla svårt att välja några favoriter men Elsa, Flora och kärleksinläggen av Sandra blir jag extra glad över.

Finns det något du inte kan berätta för någon alls?
Klurig fråga. Jag är väldigt pratglad och berättar mer än gärna om saker som hänt mig om någon undrar. Men samtidigt kan jag inte fullt ut lita på någon. Så, ja, det finns saker jag håller helt för mig själv, fast jag är nästan bättre på att säga alltför mycket och sedan ångra mig lite.


Tror du på nånting jättemycket, till exempel gud?
Jag fnissar alltid lite när jag får frågan ” Är du sådär jättekristen?” för det är så himla gulligt uttryckt och svårt att definiera. Men ja, jag tror jättemycket på Gud, Jesus och den helige ande. Kristen alltså.

Är du rädd för att dö?

Nej, inte ett dugg. Det tackar jag min tro för. Om jag inte vore troende och inte visste var jag är på väg skulle jag definitivt vara skitskraj.


Vad får dig att gråta?

Jag är expert på att sakna. Sakna gamla tider, farmor och farfar(som inte länge finns), sakna vänner där kontakt upphört, sakna barndom, sakna trygghet, sakna den famn som en gång tröstade mig. Då gråter jag.
Ibland kan trötthet, besvikelse(ofta på mig själv) och stress få mig ur balans, vilket får mig att tänka på ovanstående saker, som då får mig att gråta.

Skulle du kunna umgås med nån av oss bloggläsare? Du verkar så snäll!

En bloggläsarfika eller så vore trevligt. Om ni är lika sociala och glada som jag så ja, absolut! Åh tack!

Vad gör du när du har tråkigt?

Jag brukar ta långa hundpromenader eller miljöberika i marsvinen bur. Himla bra att ha ett litet zoo av djur, finns alltid något att göra.


varför är du så söt?

Fråga min käre mor och far. Varför är DU så söt?


Hur mår vovvarna?

De mår superbra! Tindra är kaxig och Louie är glad, som vanligt alltså!


Vad vill du jobba med direkt efter studenten, det är ju snart faktiskt ;)

Åh, Fanny sluta påminn mig om det! Jag vet faktiskt inte. Om några veckor ska jag praktisera hos en veterinär så då får jag se om det är ett yrke för mig. Men direkt efter studenten är jag glad för vilket jobb jag än får.


När kommer du till Stockholm igen? Saknar dig <3

Det blir nog till vintern. Till jul eller nyår eller så. Jag saknar dig också!!!


Rubriken sitter här


Det blev en drös med frågor ändå, tack! Nu ska jag sätta mig och börja besvara dem. Givetvis kan ni fortsätta ösa på med frågor så länge. Kram.

FRÅGESTUND!


Vet ni vad jag tycker att det är dags för? En frågestund såklart!

Fråga vad helst ni undrar. Det finns inga dumma frågor, bara dumma svar.

Det kan vara vad som helst, som om jag sjunger i duschen, hur jag sminkar mig, om kärlek och sånt eller om min utbildning, kanske vad jag tänker om framtiden eller vem jag hade som idol som liten.
Passa på nu, jag vill ha fullt med frågor att få besvara. Puss!

En söndag i september.

En hemmasöndag utan några som helst bestyr

klär jag mig i finaste blusen och volangkjol

tar fram min finfina basker

sminkar mig och matchar huvudbonad och läppar.

 

Sånt jag gör bara.


Jag tycker om...

Jag tycker om att pussa och snusa på alldeles yrvakna och snustorra hundnosar. De luktar valp fastän de är fyra fem år gamla och andas, av nattens djupa sömn, högre än normalt.

Jag tycker om att smeka kattmagar av siden och höra spinnet likt en jordbävning.

Jag tycker om att komma hem och mötas av marsvinens jubel ”Oui oui!” när de hör mina fotsteg i trappen.

Jag tycker om att ha en lurvig vän som, när jag är ledsen, sätter sig alldeles tätt intill, lägger sin tass i min hand och tvättar bort de tårar som rinner längs min kind.


Du ser andra halvan av solen när den sjunker i väst Jag sitter ensam här och undrar var vi hamnar härnästDet sägs att musik väcker känslor. Att du åter får känna det som var under den perioden musiken spelades. Det var han, han som en gång var min, som visade mig Winnerbäck.

Vi sjöng, lyssnade och analyserade ofta texterna tillsammans. Vi stod hand i hand längst fram på en konsert och sjöng med i varje låt. Jag var hans Hjärterdam.

Därför vågar jag inte lyssna på Lars Winnerbäck i risk för hjärtekross, smärta och saknad. Att Winnerbäcks gitarr och röst svider vet jag, jag har testat. Jag trodde inte att det skulle kunna bli så, för det är ju ändå bara musik. Men så är det. Lars ligger på hyllan för mig ett tag. Tills han blir dammig eller så. Trist.


Du ser andra halvan av solen när den sjunker i väst
Jag sitter ensam här och undrar var vi hamnar härnäst
Med dig på andra sidan jorden får jag tid till ingenting
Medan natten fäller blå, kalla skuggor häromkring

Elegi- Lars Winnerbäck

Morgonstund har guld i mun.


Det bästa som finns är frukost och kvällsfika. En kopp té, en god vän och massa smörgåspålägg(vilket ord!) att välja mellan. Då kan det inte bli så mycket bättre i min värld. Särskilt kvällsfika då man dricker alldeles för många koppar rykande té och glömmer bort tiden pga alla viktigheter och hemligheter som delas.

Därför ska jag nu gå och göra mig lite kvällsfika innan det är dags att sova. God natt!

Ensam Ifred Själv

En fredagkväll. Klart vi ska ut på krogen. Det är fest hos kompisens kompis.

Det är fredag och här sitter jag, ensam och har inget att göra. Tråktråktråk.

Facebook fylls med statusuppdateringar likt dessa. Antingen är det fetfest eller världens-mest-händelselösa-kväll. Jag ingår i bägge, på mitt egna vis, är megataggad på helg(fast utan att dricka) och gör sådana där tråkigheter (utan att ha tråkigt).

Det bästa jag kan göra en fredagkväll är att sitta nere i vardagsrummet med familjen och titta på Idol för att sedan, alldeles för tidigt för att sova, gå upp på mitt rum och stänga om mig.

Där sätter jag på musik och bara är med mig själv. Gör allt som faller mig in som att pyssla, fotografera, sjunga, skriva. Riva ut hela min garderob, testa kläder och dansa. Tända ljus, hänga upp tavlor och ge mina växter lite extra omsorg. Eller varför inte måla naglarna, testa olika håruppsättningar och sminkningar.

Det bästa jag kan göra en fredagkväll är att vara ensam, ifred, själv.


Jag är himla rolig att vara med ändå.
Jag älskar att vara med mig själv!
Vi borde hänga oftare, me, myself and I.

Fyra D:n om dagen

Det bara regnar och regnar och regnar.
Därför är det dålig uppdatering här på bloggen.
Det är oklart om jag tar mig till skolan idag...
vägen har nämligen spolats bort.
Därför får ni en bild på en grå vägg.

Puss o kram och ha en underbar helg!

Kulörta kulörer


Såhär ser hösten ut i byn just nu. Vilken eller vilka bilder är din favorit?

Regnregnregn

how do you make gifs


Hundpromenader. Mörker. Regn. Stövlar.
Varm choklad. Fleecefiltar. Värmeljus.

Dagg och klöver.


Så himla fint att jag var tvungen att fotografera det.

Randig höst

Min höstjacka är nu framplockad.

Med den på, smälter jag in i omgivningens alla höstlika färger.

Den är ett gammalt secondhand-fynd och kostade 25kr om jag inte minns fel.

Under hade jag min prickiga volangklänning från H&M och en kortärmad, midjekort topp som jag ärvt av min farmor.

Louie ville såklart också vara med.


Där hon helst är.


Såhär ser det ut där hon sitter.
Sitter för att skriva, teckna, pyssla, sy eller bara tänka.
Bara vara.

Blicken som säger...


Snälla mamma, får jag följa med?

Dvärgbävrarna utan svans


Tjenare tjenare, Melker och Hilding här! Vi springer runt på morsans golv, tar webcam-bilder och gästbloggar när inte hon ser.

För när hon väl får syn på oss, att vi steppar på tangentbordet och så, då pussattackerar hon oss som aldrig förr. Gör som oss, ät mycket grönt och ha det skönt.

// Hilding och Melker

God morgon


Idag:
börjar jag MatteC
har jag muntligt prov
har jag körlektion + teorilektion
har jag träningsvärk
har jag bubblig kjol och långa kråksparkar i ögonen.

God morgon!

Att ni orkar.


Det glädjer mig att ni fortfarande är så pass många som besöker bloggen varje dag. Jag känner mig ungefär mega sämst på att blogga just nu. Jag vill så gärna men det är så mycket just nu. Skola, körkort osv.

Eftersom att det är en del nya...säg bara till om ni vill ha en frågestund! Kram på er fina fina ni!


PS. Vad vill ni se/läsa mer av i bloggen?

Höst i byn

Trots att jag är ledsen över att sommaren är slut så måste jag erkänna att hösten är himla vacker.

Vilken årstid är din favorit?


Kvällshumor av bästa(sämsta) kvalité

Jag hatar dig Frida. Du vet att jag avlider av att läsa texter utan stor bokstav, med mycket felstavningar och utan punkter! Och så skriver du såhär:

"Okej, eftersom att du ber om det.

hej ja heter frida o ja tkr om hästar fast nt så stora hästar ba små hästar för dom e nt så farliga som stora hästar. ja tkr om killar, min kanin, min hund o ja vill ha en häst när ja blir stor. ja hatar elaka mäniskor. ja har blont hår o långt hår. min favvorit färj är grön man kan tro att min favvorit färj e brun för ja gillar bruna hästar men så e de nt men ja gillar att lesa din blogg den e jätebra tack."


Därför länkar jag nu din blogg fem gånger så mycket. Frida Frida Frida Frida Frida
PLUS en bild!

Se så skamsen hon är nu.


(Det är nog bara du och jag Frida som tycker att det här är kul. Som vanligt.)

Världen är vackrare med dej.

Himla fint att få läsa det ni skrivit. Här är ni:
Fanny
Amanda
Bella
Lina
Sofia
Ni har varit på dop, ätit massa godsaker, tittar på film, köpt fina jackor. Rubriken "Världen är vackrare med dej." dessa ord fann Sofia nedklottrat på en husvägg en gång. Fint.

Gör min dag. Ett Hej räcker.

Jag vill mest skriva hela tiden. Det känns som att jag har massa att skriva ner men när jag väl har penna och papper så tar det stopp. Så många känslor och ord, men dem vill inte lämna sitt hem, i mitt huvud. Nej, de stannar där.

Kan inte ni snälla skriva en liten rad. En rad om vad som helst. Något fint som hänt, vad ni gör just nu, er favorit mat/färg/djur. Ja, vad som helst. Kanske något som gör er arg. Eller så skriver ni bara ett Hej. Lämna er bloggaddress så blir nästa blogginlägg ett inlägg fullt med era länkar.

Kramar.


Sista doften av sommar

Det är mörkt.

Regnet smattrar.

Blöta skor.

Balanserar paraflaxet på huvudet hela vägen.

Höstregnet.

Som frambringar en doft.

Doften som säger skynda-dig-nu-att-dra-in-dra-in-dra-in.

Doft av grönska, mossa och jord.

Av skog, barr och kåda.

Dra in och spara tills den dag du behöver det som mest.


En promenad i huvudstaden.


En promenad i huvudstaden.


Det var marknad.

Jag köpte lite mat och kaffe till en hungrig, istället för att ge pengar.

Duvor promenerade också.
Fina byggnader.

Extrema fickparkeringar.

Världens finaste balkonger och färgskiftande hus.

Lite så var det. Jag skulle kunna gå runt i timtal och bara titta på gamla byggnader och kika in i små avlägsna butikers skyltfönster. Fina fina Stockholm.

Åter i norr


Nu för tiden åker jag sällan flyg. Eftersom att jag inte brukar ha någon särskild tid att passa så är det bättre att ta buss eller tåg när jag ska ner till Stockholm, ur miljösynpunkt.

Men när jag väl åker flyg känner jag mig som ett barn.

Jag älskar molnen, att åka igenom dem och att sitta och titta ner på husen, bilarna och havet som blir mindre och mindre och mer lik ett leksakslandskap.

Så himla fint!


Nu är jag tillbaka i norr igen. Imorgon kommer jag att behöva utstå mobbing för min stockholmska dialekt. Jag får se hur lång tid det kommer att ta att vänja om sig igen. Hoho

Nu och då.

Jag kollar in webcam-bilder som jag har tagit på denna(mammas) dator. Lite kul när det är stor skillnad. Se själva.
Såhär ser jag ut idag...
och det här var för ganska exakt åtta månader sedan. Tänk vad håret växer fort ändå.

Red lips

Jag har införskaffat mig ett läppstift från MAC. Jag har länge vela ha ett rött läppstift av bra kvalité som inte kladdar eller försvinner med en gång. Så nu slog jag till när jag ändå var i Stockholm, eftersom att det bara säljs här nere. Detta heter Ruby woo och kostade ca 200kr.
Jag köpte även en penna i färgen Cherry, som matchar Ruby woo på pricken. Den kostade ca 60kr.
Det är perfekt. Rött, matt och torrt. Precis vad jag sökte.

5/9-11

Med röda läppar
och ett glatt humör
Åker jag nu in till stan och möter upp mamma på en fika. Hejs!

Med ett snett leende

vill jag bara säga Ojskibojski vad kul det är att ni är hela nitton stycken som följer mig via Bloglovin. Det kanske inte är så jättemånga egentligen men mig glädjer det i alla fall. De vette sjutton vilka ni är men vad gör det, ni är fina ändå!
Och för er andra som är inne och kikar varenda dag, gör som de nitton andra, följ mig via Bloglovin. Superenkelt!

ville väl egentligen bara säga hej.

Jag lever mest på blåbärsté med honung, just nu.
och min främsta sysselsättning är att hosta upp lungorna och provsmaka mammas egenodlade tomater.
Hur är det med er?

Plommon i överflöd


När jag kommer ut i mammas trädgård möts jag av det här.
Plommon. Vanligtvis brukar inte jag vara i Stockholm såhär sent på året, så jag missar alltid plommonen.
Om man tittar uppåt är det smockfullt med plommon som väntar på att falla till marken och bli uppätna.
Rena rama lyxen! Jag som inte äter köpta plommon, älskar dessa. Söta och goda.

Dagen i bilder

10.10 mötte jag upp Fanny på pendeltåget mot stan.
Medan hon testade kläder flummade jag med kameran.
Fanny fann en vän.
Inne på NK gick jag till MAC för att testa ut ett läppstift. Rött, matt och torrt var mina krav.
Sen gick vi och köpte en smootie och ställde oss i solen.
Jag fascineras alltid över alla fina byggnader i Stockholm.
Urban outfitters, som är en gammal biograf, är den vackraste butiken någonsin.
Vi gick på Vapiano för lunch. Bästa pasta/pizza/salladsrestaurangen med färska örter på borden.
Sen åkte vi hem igen! Bra dag.

En annan dag

Igår tog jag och mamma en liten promenad efter middagen för att handla. På vägen dit träffade vi på världens största gräshoppa, låg kvällssol och mumsiga moln. Fint.

Nästa; Stockholm.


Iiiiii, nu åker jag! Hejshejshejs. Puss.

RSS 2.0