Kreativiteten är återfunnen.

Sista tiden i skolan har varit fruktansvärt stressig. I mer än en veckans tid satt och jag Frida varje kväll för att göra bort ogjorda skoluppgifter. Nu är jag HELT klar med allt som har med skola att göra(!) men tänker ändå varje gång jag kommer hem; Jaha, vad ska jag plugga ikväll då? När jag kommer på att läxorna faktiskt är obefintliga har jag inget liv. Jag menar, vad gör man när man inte pluggar? Jag har inte gjort så mycket annat på länge. Prov, förhör, redovisnngar och inlämningar har varit min vardag. Tiden har inte räckt till något annat.

Nu har jag plötsligt all tid i världen. Kvällarna består av så många fler timmar känns det som. Å tänk vad jag njuter, jag som älskar tid!

Jag har länge tittat på mina anslagstavlor av kork och önskat dem en annan färg. Därför sprang jag in på färgaffären, nu när jag har massvis med tid, och köpte några burkar.

Ni vet, dessa brunbeiga och tråkiga tavlorna.

Den större anslagstavlan hade sedan tidigare svart ram, så den sandpapprades och grundmålades ett varv.

Sedan blandades färger för att få rätt nyans. Men mer får ni se en annan dag, för nu torkar de och väntar på sitt andra varv. De kommer nog att bli riktigt fräscha och fina!

Drömhuset.

Om elva dagar går jag ut gymnasiet. Det betyder för många och även för mig, att flytta hemifrån och att en ny del av livet börjar. Jag kommer eventuellt att plugga vidare till hösten och jag kommer troligtvis att bo i någon slags studentlägenhet. Jag ser framemot att flytta söderut, boa in mig i en trång lägenhet, träffa nya människor, upptäcka nya ställen och nya städer.

Att få inreda och ta hand om en egen lägenhet har jag drömt om sedan jag var tretton. Det är fortfarande en dröm. Men samtidigt kan jag känna redan nu, innan hela resan har börjat, att jag kommer att drabbas av en fruktansvärd abstinens. En stark längtan efter landet, skogen runt hörnet och doften här ute.

Jag vet att "det är bara att gå till skogen", men det är inte samma sak. Inte för mig. Det är ju själva känslan av att skogen är just utanför, som jag älskar. Med öppna armar står den stadigt där då en stillsam promenad behövs. Inte att jag ska behöva planera en skogspromenad för att sedan ta bilen dit efter jobbet.

Men som sagt ser jag framemot en egen lägenhet, som "första lya" i alla fall. Men sen, så fort jag vet vad jag vill med livet, då vill jag hitta något sånt här!
Ett avlägset hus någonstans i Sverige, gärna med mycket snickarglädje och snirkliga tapeter. En stentrappa som leder till en färgglad dörr. Väl inne möts man av värmen från den gamla köksspisen och inredningen är både fyndig och fyndad. Ute på gården pickar några höns och hundarna kan springa fritt. Gräsmattan övergår till ängsmark som övergår till barrskog och en bit bort ligger den badvänliga sjön.

Detta övergivna hus står bredvid mormor och morfars hus och har länge varit mitt drömhus. Dubbeldörr i utbyggd terrass med ett tjog handblåsta fönster där spetstyg pryder.

Jag längtar efter en egen lägenhet, men åh vad jag längtar till steget efter det!

Var/Hur ser ert drömboende ut?

Premiärdoppet avklarat!


Igår tog jag och syster första doppet för i år! (Jag skall inte tillägga att den tredje systern hunnit doppa sig innan vår ankomst) Det var i alla fall äckligt kallt, men som alltid, skönt efteråt.

Nu har äntligen ljuset i den eviga tunneln börjat uppenbara sig. Efter all stress och press som denna vår har inneburit... Äntligen säger jag bara! Jag gjorde bort det sista provet idag och har nu bara EN liten inlämning kvar, sen är jag klar med hela gymnasiet! Det känns så galet skönt!

På onsdag kommer vi treor att ha mösspåtagning på skolan och senare mot kvällen blir det gemensam middag eller ut och festa som gäller. Då hänger kameran med, så bilder kommer!

Puss och kram!

Idag är det sommar.


Det har varit riktigt varmt att jag har kunnat gå omkring så här hela dagen.

Linnet är inköpt från någon HM-rea och shortsen är avklippta jeans. Jag har länge vela ha svarta jeansshorts men har aldrig funnit några. Dessa hittade jag i samband med rensning av pappas gamla garderob.
Slängkyss på er och sommaren!

Murgrönecykel och studentsnack.


Titta vad jag hittade på loppisen idag...

en cykel i guldram, full i murgröna, för fem tior. Fint fynd!


Ni förstår inte hur mycket jag saknar bloggen. Nu är den värsta stressen i skolan över och jag börjar känna mig mänsklig igen. Jag har bara ett större prov och en inlämning kvar. Sen sen sen är det snart studenten! Åh vad jag längtar!

Jag har balklänning redo (som jag har fått låna av min kära vän Fanny) och skyhöga skor till det. Idag köpte jag även lite smycken som jag ska ha till. Angående studentklänning har jag inte bestämt mig ännu, men jag funderar på att ha på mig en som jag har sytt själv. Studentmössan ligger och väntar och får mig att le varje gång jag ser den. Snart är det studenten, pepp pepp!

Femtonde maj tjugohundratolv


Idag var det två år sedan farmor dog. Det känns overkligt. Igår plockade jag i en kartong som inte packats upp ännu. Där fann jag en av hennes koftor. Det luktade fortfarande henne. Fint.

Jag saknar dig.


För att han är bästa pojken


För att han bäddar mina lakan till kaos och snurrar minst tre varv innan han lägger sig ned.

För att hans nos är så där snustorr och snosar snysande.

För att hans tassar är alldeles leriga som smittar mina lakan och för att det inte gör någonting.

För att han ringlar ihop sig likt en kanelbulle och inom kort springer och skäller i drömmarna.

För att han är han och heter Louie, för att han är bästa pojken i mitt liv och för att jag älskar honom så.

Matrelaterade favoriter.


Jag älskar verkligen matpajer. Det går snabbt, det är enkelt och det går att variera fyllningen helt efter tycke och smak. Få maträtter slår en nygjord matpaj serverad med en god grönsallad.
Det såg minsann inte lika gott ut på bild som i verkligheten. Men åh, så gott det var! Detta är en improviserad lax- och spenatpaj som jag gjorde härom dagen. Det tog inte många minuter innan formen var tömd. Mums!


En annan stor favorit hos mig är egenblandad nötmix. Jag köper flera olika typer av naturella nötter och fröer och blandar sedan med omsorg. På så sätt får jag den ultimata blandningen. Och någonstans inbillar jag mig att det är nyttigare än att köpa dessa färdigblandade påsar. Min innehåller cashewnötter, mandlar, valnötter, pumpafrön, rostade o saltade soyabönor, solrosfrön, hasselnötter och russin.
Sen är det bara en bra film som fattas.

Popcornkjol och arméjacka.

Dagen till ära bär jag popcornkjol från Monki och fin kofta från lillasyster.

Det räckte med en tunn arméjacka, som jag för övrigt fyndade second hand för 25 kronor, och min senapsgula sjal som jag en gång köpte på Åhlensrea för 15 kronor. Självklart sitter de nya gubbskorna på fötterna.

Tindra stod mest och lurade bakom min axel i ett försök att få mig att jaga henne.

Det gick jag inte med på så vi slöt fred istället. Puss!


Att låtsas att sommaren är här.


Igår slutade jag tidigt och det var nästan sommar utomhus. Därför la jag mig ute på studmattan på direkten.

Jag bunkrade upp med vatten och choklad, dagbok och svenskahäfte. Det var ingen äkta sommarvärme så sovsäcken var perfekt för den kyliga blåsten. Jag läste igenom hela häftet och njöt av den stekande solen.

Sedan kom Tindra och lekte så där lagomt sofistikerad med nosen i vädret och försökte både lägga sig över mina papper och sno min choklad.

Dagens
- Det har snöat HELA dagen.
+ På grund av vädret har jag tvättat ALL min smutstvätt och pluggat idag.

Fredag.


Trots att jag slängde på mig det första jag såg, trots osminkade ögon och fettigt hår så kände jag ändå mig sådär lagomt fin idag. Lagomt för en sen sovmorgon och endast en lektion.

Den magkorta T-shirten har jag ärvt av farmor.

Kjolen tror jag att ni känner till vid det här laget, favoriten från Monki.
Kavajen är mammas gamla och sjalen är ett gammalt reafynd.

Så var det med det!
Hoppas er fredag blir fin!

Dagens detaljer.

Jag har fått höra hela dagen om hur bra clowndräkt jag lyckats fått tag i. Det värsta är att det enda jag har köpt är peruken. Allt det andra hade jag redan hemma, haha!

 

Skjortan - Monki

Flugan - pappas gamla

Kavajen känner ni igen, Kupan

Gubbskorna hittade jag ju igår ( <3 )

Byxorna har jag aldrig visat er men de köpte jag för ganska länge sedan på Kupan. Varför? Jo, de var helt enkelt för charmiga för att hänga kvar där. Och se, de är ju perfekta clownbyxor!

 

Jag trivdes himla bra som clown. Det vill jag göra om!

 


Två män och en clown


Frida som stereotyp norrlänning, Carro som fiskare. Manlig tankning.

Själv var jag clown.

Vi hade håltimmar mest hela dagen så vi åkte förbi OKQ8 för att tanka och kände oss uttittade.

Rent guld för en norrlänning.

Jag tog faktiskt skamligt lite bilder idag, men det skyller jag på Grans elever. Det var väldigt få som faktiskt tog vara på den här dagen. Så... jag syntes rätt bra i min utstyrsel, haha.

Dagens skörd.

Jag har länge varit i behov av en större väska för idrottskläder eller packning för långhelger hos vänner. Det är så trist att gå och bära på den klassiska svarta idrottsbagen, därför har jag sökt efter någonting finare men ändå funktionellt. Så idag när jag besökte Kupan fann jag den. Stor och fin på samma gång(för 20 kronor).
Senast idag sa jag till min klasskamrat Carro som bar fina gubbskor: "Tänk att jag ALDRIG hitta skor second hand. Det finns aldrig i min storlek."
Se nu, svarta-enkla-sköna-20kronors-gubbskor, perfekt!

Och sist men inte minst, en till basker(för 10 kronor) i finaste färgen marinblå. Nu har jag en röd, en vit och en blå basker. Englands flagga närmare bestämt.
Det var dagens skörd det, för ynka sextio kronor. Det kallar jag fynd!

Bästa dagen på året.

Varje år har vi en klä-dig-som-du-vill-dag då alla på hela skolan, elever som lärare, klär ut sig. Jag tror bestämt att det är den bästa dagen på hela året. Alla blir så himla glada och pepp! Imorgon är det dags igen och jag hade ingen aning om det fören för någon dag sedan, så jag har inte haft så lång betänketid. Men jag köpte i alla fall en peruk idag efter att jag slutat skolan och får helt enkelt improvisera till en utstyrsel med de kläder jag har hemma.

Här nedanför ser ni de två föregående åren på Grans utklädningsdag.

2010

Första året var jag fransk mimare. Lite av ett handikapp för mig som är så pratglad. Men trivdes väldigt bra ändå.

2011

Andra året var jag Pippi Långstrump. Jag köpte två skjortor på second hand som jag sydde om till Pippi-kläder. Framför mig står Frida som Charlie Chaplin.

Jag längtar tills imorgon!

Vårens första dag.


Bästa väskan, mormors gamla halsduk och manchester kavaj.

Under hade jag ugglehalsband och ärmlös skjorta.

Jag fick nämligen ett ryck igår kväll, hittade en gammal skjorta och en sax.

Så här soligt var det redan klockan halv sju i morse. Bästa!

Med en snöätande hund i bakgrunden och ett leende på läpparna välkomnar jag nu våren. Åh, som jag har saknat dig, älskade älskade vår.

Upp-med-hakan-läsning.


En av de första outfit-bilderna.

Jag har suttit och läst lite i arkivet här på bloggen. Känns fint att läsa och tycka om personen bakom bloggen. Alltså mig själv. Jag brukar läsa bloggar för att bli gladare, för att finna inspiration. Himla fint att kunna läsa sin egna och känna samma sak. I vanliga fall brukar jag ha svårt att bli nöjd med saker jag själv skapat. Nu kan jag räkna in min egna blogg i upp-med-hakan-läsning.


Jag får liksom ingen ordning på mitt liv.


Det är en månad kvar av gymnasiet. Helst av allt hade jag vilja packa en väska och ta första bästa tåg till obestämd ort. Försvinna och slippa. Istället samlar jag styrka genom stillsamma skogspromenader och i drömmar om framtiden. Snart är jag framme, snart slipper jag allt detta, snart är jag fri.

Nu sätter jag mig ned med Lars Winnerbäck, en kopp té och skoluppgifter.

Snart framme, snart fri.

Ord i ordning om liv i kaos.


Jag fann en gammal bild från kvällarna då jag tog fram de tidningsutklippta orden och tömde hjärnan på tankar med händerna, genom att lägga ord som bildar meningar. Om förlorad kärlek, ensamhet och hopplöshet. Meningar om att vilja laga, meningar om att inte lyckas.

I din stad,
både hemma och borta för mig
Du, jag, fattiga på kontroll
Vi hittar sällan till varann
Du jag ditt mitt
Vi vill vara med om tryggheten. Lyckan.
Det går inte
inte samma sak nu som då.

RSS 2.0