tjugonionde februari.


En kopp té, en bra bok och tid. Det skulle sitta fint.


Fetisdagen är en bra dag.


För en vecka sedan var det fettisdag. Jag som inte tycker om semlor(gillar varken mandelmassa eller den extrema mängden grädde som semlor innehåller) bestämde mig ändå för att baka egna.

Lockets form kännetecknade innehållet. T.ex. innehöll hjärtlocken egengjord kokosmassa blandad med mörk citronchoklad +grädde. Andra former innehöll sylt, eller bara (den otroligt goda) kokosmassan.

Jag vet att ni semleälskare nu grymtar och tycker att Detta är Inte semlor. Jag vet, det Ska vara mandelmassa och mycket grädde, jag förstör tradition, men gott var det!

Tyra.


Så heter hon. Hon som biter en i näsan när man sover.
Busar som en galning för att i nästa sekund sussa sött.
Hon som luktar valp och har sammetsmage.
Felicias lilla valp på nio veckor.

Sushi

Pappa nämnde att han aldrig ätit sushi så jag, sushiälskaren nummer ett, bestämde mig för att inhandla diverse sushinödvändigheter och göra min egna.
Jag har gjort egen sushi EN gång tidigare och tyckte att jag var redo att testa på dessa kluriga makirullar. Fyllningen bestod av gurka, morot, crabsticks, lax och avokado. De var inte alls svåra att få till.
Jag gjorde även kuddar med lax och avokado på.
Sushi är en rolig maträtt att laga, som konst. Allra helst skulle jag vilja göra det tillsammans med någon av mina sushiälskande vänner.
Till slut är det klart och då är det bara att ta fram soya, wasabi, inlagd ingefära och kinapinnarna! Och ropa till sig familjen förstås. Ät! Somna sedan av lycklig sushikoma.

Det finaste av allt

är att få höra att man är saknad. Ni är så himla fina.
Jag saknar bloggen och er något så oerhört men det är nämligen så att vi nydligen har flyttat och internet har inte riktigt vilja hänga på än. Men snart så, (efter tjafs och timlånga telefonköer med Telia) då är jag tillbaka på riktigt. Vi får hålla ut ett litet tag till. Och jag lovar att jag ska försöka uppdatera så gott jag kan med det lilla internet jag har.
PS. Jag säger det igen. NI ÄR FINA. Kram! DS.

RSS 2.0