Ett känslopaket kommer lastat.


Hela jag är ett känslopaket just nu. Jag har olika sinnesstämningar från dag till dag, från timme till timme. Tanken på skola och rester gör mig helt matt och jag får ingenting gjort. När skolstress lämnar mitt sinne för en stund drömmer jag mig bort till framtiden. Då blir jag glad och peppad för ett tag. Sedan råkar Skinny love - Birdy spelas samtidigt som tankar om kärlek och minnen snurrar och en ledsen vän söker tröst någonstans i kärlekens fördärv. Då gråter jag och måste spela Skinny love och Lucky now på repeat. Den ena efter den andra, om och om igen.

Just nu är jag glad. Det är tre minuter kvar tills nästa timme. Vi får se hur det blir då.

Glädjeskutt!

Åh åh åh, vet ni! Min farbror var på besök idag och hjälpte mig med min dator, så nu har jag (ÄNTLIGEN!) internet på den! Just nu (och en månad framöver) tynger skolan mina axlar och själ något så fruktansvärt, men förhoppningsvis blir mitt bloggande av mer kontinuerlig karaktär. 

Kolmården BILDBOMB.

Sälar och delfinshow.
Stor och liten.
Stora katter.
Sötaste djuret, Kapybaror! Kan det bli bättre med kapybaraungar?
Förutom dessa såg vi även elefanter, noshörningar, zebror, snöleoparder, björnar, kameler och många många fler.
För att förklara lite... Resan till Kolmården är en studieresa som vi "betalat" genom att jobba några få helger på skolan då det har varit "Grandagen" eller "Djurens dag". Förutom att se på djur och gulla med vargar har vi även varit på flera olika föreläsningar. Men ärligt talat har vi faktiskt haft mest roligt.

Vargpussar och mammakramar.

Nu är jag hemma från Kolmården som var fylld av djur(såklart!), långa trånga tågresor, sena jag-har-aldrig-kvällar med klassen, nudelmiddagar och många skratt. Det bästa var håltimmarna på Stockholm central då mamma kikade förbi för lite prat och alldeles speciella mammastyrkekramar. Det näst bästa var besöket inne hos vargflocken. Alldeles pussiga och glada!
Snart kommer det upp fler bilder från Kolmården.

Kolmården nästa!


Louie betraktar världen utanför fönstret med nosen i blomkrukan.


Så sitter han när jag kånkar iväg med resväskan. För idag efter skolan tar jag tåget, tillsammans med klassen, ner till Stockholm och byter till tåg mot Norrköping. Vi ska backstage på Kolmården för att bland annat klappa delfiner, hälsa på apor och lyssna på olika föreläsningar. Tre hela dagar (fem, om man räknar med resa upp och ned) kommer vi att vara där.

Finaste mamma ville hinna träffa mig i Stockholm innan Norrköpingståget avgår. Hoppashoppas!

Hej hopp!


Frågor & svar.

Nu är jag bara tyst, går och ställer mig i skamvrån för så här länge ska ni inte behöva vänta på svaren. Men men, här har ni de i alla fall. Kram.

Vad vill du göra efter gymnasiet?/ Vad ska du göra efter studenten?

Ena sekunden vet jag ärligt talat inte, andra sekunden vill jag göra mer än möjligt. I sommar kommer jag att avlägga min tid till mormor och morfar i Finland. Sedan till hösten…ja, ehm.. alltså jag kommer att söka in till en massa olika utbildningar och några jobb, sedan får jag helt enkelt ha lite panik och pirrig mage innan jag vet vad som händer.

Är du musikalisk, spelar du något instrument?

Jag måste svara nej på den frågan. Men samtidigt har jag aldrig testat att lära mig ett instrument på riktigt. Jag har fått höra att jag har bra tonminne och visslar bra, men det gills väl knappast. Instrument jag älskar är piano, saxofon, dragspel och munspel. Jag vill så gärna kunna piano och munspel.

Har du haft olika stilar innan du hittat den du har nu eller är du liksom fortfarande på jakt efter "den rätta"? Har du liksom varit emo eller fjortis eller någonting helt annat eller bara ingenting. Liksom.

För att räkna bort det fula 90talet med matchade träningsset och paljetthårband…

Nja, jag kan inte direkt påstå att jag haft särskilt utstickande stilar. Fjortis har jag varit, med svart hår, hål i näsan, midjelåga, utsvängda jeans och små linnen (magtröjor) som slutar just ovanför byxkanten. Annars har jag varit väldigt rädd att sticka ut på det viset. I åttan köpte jag min första midjehöga kjol, men inte fören på gymnasiet utvecklade jag den stil jag har idag.   

Vad tror du just gjorde att du är den du är idag?

Jättesvårt fråga, verkligen! Nu drar jag till med ett tråkigt, allmänt svar, men jag tror att allt man är med om och miljön runt omkring påverkar och formar en.

Vart försvann alla åren tillsammans med vår klass?

Jag håller med! Åh, vad jag saknar er! Klassåterträff snart va?

Min dröm har alltid varit att ha ett eget piano och kunna spela flytande. Vad har du för dröm att en dag få äga, uppleva, göra eller kunna?

Jag drömmer om att äga ett hus på landet med snirkliga detaljer, med frigående höns och stor trädgård där jag odlar stor del av vår kost. Såklart har jag en man då.

Något jag vill uppleva är Paris, London och något land i Afrika. Sen skulle jag vilja göra en längre resa till fots, eller cykel. Varför inte cykla genom Sverige?

Vad fick dig att börja blogga?

Jag läste många bloggar och blev sugen på att starta en egen. Det var särskilt UnderbaraClara som inspirerade mig, eller som fick mig att våga. I början hade jag världen prestationsångest och tyckte det kändes konstigt att lägga ut bilder på mig själv. Jag startade den främst för att ha någonstans att uttrycka min kreativitet.


Genom att läsa din blogg lär man känna en helt underbar person men hur skulle du själv beskriva dig med några få ord?

Nu vill jag ge dig ett bra svar, men jag tycker det är så svårt att se mig själv utifrån. Hmm…

Jag är hon som kan babbla skavsår i vänners öron, men samtidigt njuta av tyst sällskap.

Jag är hon som ser de små skatterna i vardagen och som säger konstiga komplimanger som ”Du har såna dära  perfekta smörja-in-hudkräm-händer.” eller ”Du luktar bebis bakom örat!”.

Något som inte syns så mycket i bloggen är att jag har dryghumor.

 
Vilka är de finaste namnen du vet? (lite konstig fråga men ändå) :)

Himla bra fråga! Jag har faktiskt ett eget dokument på min dator för fina kvinnonamn. Ska ta och leta fram det så ska du få höra sen!


 Finns det något klädesplagg, hatt, väska osv. som du önskar att du haft i din garderob?

Klart, alltid! Just nu vill jag ha ett par svarta gubbskor, den perfekta tygväskan (jag vet inte hur den ser ut än.), baskrar i olika färger och flera vippiga klänningar i 50-tals modell.


Ur telefonen.

Hej alla fina som ÄN kommenterar och besöker bloggen. Jag drunknar i rester, prov och rapportskrivningar. Nu kan ni även följa min Instagram där jag heter miiali. Så här har livet sett ut genom ifånen och Instagram på senaste:
Fanny kom upp från Stockholm och vi äventyrade i fem dagar och jag köpte nostalgi-tuggummi.

Jag umgicks med de tre F:en (Fanny, Felicia och Frida) på en och samma gång!!

Samma kväll klättrade vi upp på ett berg med världens utsikt, berättade spökhistorier och grillade marshmallows och halloumi.

Jordglob och äppelskalarkonst.

Långa hundpromenader och poserande pudlar.

Goda frukostar och löparrundor.

Hela gänget ville följa med och dryga håltimmar i skolan.

Havregrötsmiddag och Disneykväll med Frida.


Finbesök från kungliga hufvudstaden.

Med fuktigt hår,
med bästa röda kjolen
med solen i ögonen
och busiga hundar
åker jag nu till Luleå för att hämta barndomsvännen Fanny på flygplatsen. Pepp pepp!

Fröken oreda.

how to make a gif
Det är jag det!
Jag älskar städade garderober där man ser varenda plagg. Blommigt, prickigt, randigt, rutigt, färger, färger, färger. Ändå ser mina nyvikta kläder ut såhär efter några dagar.
Är det bara jag, eller lyckas ni hålla ordning?

Glad påsktjej!

Hejhopp! Här står jag på skaren och känner mig vårig.
Klänningen är rea-fynd från Bikbok, sjalen är rea, jackan är farmors gamla.
Sen har jag bästa väskan och pippiskorna såklart!
Extra vårig och galen är jag med multicolor-naglar.
Viss inspiration börjar komma fram, i takt med våren.

Bus på skaren.


Idag besökte herrn till höger, Fridolf, oss. Det är, för er som inte vet, Tindras son.
Massa bus på skaren blev det.
Tindra bjuder som vanligt på karatesparkar och antilophopp.
Louie bajsar i månskenet.
Det bästa med att vara ute och frysa på fälten är, förutom nöjda hundar, att se röken sippra ur skorstenen. Där inne väntar värmen på att få omsluta mig.

Det bästa med ledighet.

Är frukosten. Den kan vara hur enkel eller avancerad som helst. Den kan ätas klockan åtta eller tolv. Det kan ske i köket, i soffan eller i sängen. Jag älskar frukost, ledighetsfrukost.

Senaste fynden!

Jag är vanligtvis inte rosa men köpte ändå detta söta linne (20kr), plus ett liknande fast i vitt. 
Men bäst(!!!) av allt. När jag stod och rotade bland prylar hör jag hur en kvinna kommer in i butiken och frågar personalen om hon kan komma in och lämna lite grejer. "Lite kläder, en jordglob, skor...". Jag gick sedan fram till kassan och frågade om jordgloben. Självfallet skulle jag få köpa den. För fem tior blev den min. Äntligen!
Nu lyser hela världen mig till sömns om kvällarna.

Matcha med oss.

Nu drar gula ligan iväg på secondhand-shopping. Gör som jag, matcha och skicka en bild till Amanda. Läs mer på hennes blogg.

Finaste väskan och ugglering.

I fredags kom jag hem från två veckor i Holland. Jag får tyvärr inte visa några bilder därifrån (än) eftersom att vi ska ha en redovisning om det i skolan.
Men jag kan i alla fall visa några saker jag köpte där.
Finaste väskan!
Och två ringar. Jag älskar uggleringen och har länge sökt efter en sådan.
Så såg jag alltså ut igår; Hm-klänning, farmors midjekorta tröja och bästa Hollandsköpen.
Det var allt för nu. Hejhopp!

RSS 2.0