Grin it åt flin

Imorse på väg till skolan var jag löjligt glad. Glad för att det var ljust redan klockan sju på morgonen, termometern stod på +4 grader och jag kände mig fin för första gången på flera veckor. Allt var bara så bra det kunde bli. Jag var så där löjligt glad att jag gick och log(stort!) för mig själv. Ville allra helst springa och hoppa indianskutt, men för synes skull gick jag som folk. Men flinet på läpparna stannade kvar, jag kunde inte hejda det! Bilar som passerade måste ha tänk att jag voro knapert knäpp! Men vad gör väl det om hundra år?

Två favoriter

The Notebook

Dear John


Jag hatar att jag älskar dig och jag älskar dig så mycket att jag hatar mig

Dagens fundering:
Hur kan kärleken vara både det bästa och värsta som finns?

I vinterns mörker


Nu ska vi, vi tre ut i vinterns mörker.
Ut och vandra, hoppa i snön, men mest bara vandra.
Vandra och tänka, tänka allt för mycket.
Men mest bara vara, vara dem vi är..
i vinterns mörker.

Salta katter


Jag brukar inte vara förtjust i godis och särskilt inte laktris. Men just nu är dessa mina favoriter.

Jag blir så fasligt nostalgisk när jag får sitta och pilla upp godisar ur en tablettask.

Hon har funnit en del av sig själv


Efter en lång vecka med tidiga mornar och fem lager kläder så vaknar jag 13.39 av att solen lyser upp mitt rum.

Nollgradigt! Plötsligt får jag ork och lust till allt. Inga fem lager kläder här inte. Nej, två räcker som mest!

Av min barnslighet doppade jag runda polarbröd i varm cholkad till frukost. Precis som när jag var barn.


From a dog's friendliness, we can learn how we should be.

Så här har min dag sett ut:

Jour på skolan mest hela dagen.

Skönhet kommer inifrån

Jag har hört att Tindra är vacker med sina långa pudelöron, smala nos och mörka mandelformade ögon, att hon charmar alla med sin oskyldiga blick och sin söta uppsyn.

Vad säger ni? Är hon inte söt?

Hemskt mycket Hej!


Hemskt mycket hej på en onsdag. Jag är glad. Vädret består av en bitter kyla som aldrig ger sig. Jag är trött. Jag är ändå glad. Jag längtar tills lovet. Nu måste jag plugga.

Med blandad bitterhet säger jag ändå hemskt mycket Hej!

Actually the best time of day


Ja, då var det dags igen då, jour på skolan. Klockan är snart 06.00 och jag sitter på bussen mot alla hungriga djur som väntar på mig. God morgon!

Pratar ni slavar?


På tal om en massa godis. När pappa fick syn på att dem köpt med sig Ahlgrens bilar kommenterar han att Alhgrens salta bilar är goda. Jag och Felicia håller med. Och jag säger:

-Aa, särskilt de svarta.
Felicia: Ne, de bruna.
Jag: Ne, de svarta.
Felicia: De bruna!
Jag: De svarta!
Felicia: Bruna!
Jag: Svarta!
Felicia: Bruna!
Jag: Svarta!
Oscar: Pratar ni slavar?

Tre nyanser av grått


Det senaste året har jag överraskat mina frisörer varje gång jag kommit dit och berättat vad jag vill göra. Jag har alltid haft så här långt hår...

Efter flera månaders fundering bestämde jag mig för att klippa mig så här! Frisören pep av glädje för att hon skulle få klippa så mycket.

Efter det vågade jag mig på denna frisyr. Även här blev frisören glad över att få göra en så stor förändring.

Dagens fundering lyder alltså: Hur ska jag klippa mig härnäst för att fortsätta på min göra-alla-frisörer-glada-trenden? Med tanke på min korta hårlängd återstår bara att raka av mig allt...Hmm.

söt sur salt


I helgen har Felicia och Oscar varit här, med sig hade dem detta. Jag har nog aldrig sett så mycket socker samlat på ett och samma ställe, åtminstonde inte på mitt köksbord. De hade handlat godis och chips för cirka tvåhundra kronor!

Så ni kan ju förstå vad jag har gjort i helgen...hoho

Still alive


Hej! Ville bara säga att jag lever.
Dålig uppdatering här på bloggen och det lär inte förbättras nu under helgen eftersom jag får besök.
Jag kan ju i alla fall meddela att det är SJUKT kallt ute. Det har varit cirka -30 hela veckan... Börjar bli aningen less nu. Hoppas ni är piggare än mig!

Helst redan imorgon


Du sommar'n, du skulle inte kunna tänka dig att komma lite tidigare i år?

Du vet, jag skulle bli så hjärtligt tacksam om du skulle ställa upp på det.

Helst redan imorgon, men jag kan nog hålla ut i 1-2 månader till. Sen måste du lova att du kommer hit, för min och mina närmstas skull. Vi saknar dig, och kommer tyvärr inte överrens med vintern, vi har umgåtts med den allt för länge nu. Vad säger du, kan du...?

Skön att tänka så ibland


Våra liv är som solens gång,
när det är som mörkast,
finns det ett löfte om gryning.

Om att göra någons dag


Jag har varit i Luleå hela helgen, från fredag förmiddag till söndag morgon. Med gråten i halsen, trötthet och förvirrning gick jag till busshållplatsen imorse. När jag steg på bussen Luleå-Älvsbyn log busschauffören stort och sade "God morgon Tvärån!"
Jag kunde inte annat än le tillbaka. Tänk att han kände igen mig, just mig. Av alla hundratals människor han träffar varje dag på sitt jobb så känner han ändå igen mig. Att han vet var jag brukar kliva av och hoppa på.

Han gjorde min dag. Tack busschauffören, det var välbehövt!

Vippig volang

Snart kan jag sätta upp mitt hår i en fejk-uppsättning. Bara jag har hårband och massor av hårspray och hårnålar. Jag längtar en aning!


Jag har köpt mig en ny kjol, alldeles vippig och volangig. Endast 80 riksdaler på Monki's rea. Den passar superbra till mitt volanglinne. Det var bara det jag ville säga.

Två skatter


Jag tänkte visa er två av mina skatter. Den första är mitt hjärt-halsband som min farmor alltid bar. När hon dog i cancer för nästan ett år sedan nu, så fick jag ärva den av henne. Jag gör som hon, det hänger runt min hals jämt, bredvid mitt kors som är en gammal present från Felicia.


Sen är det min ring. Samma sak här, jag har ärvt den av farmor.

Oh, vad jag älskar dessa två ting! Inte bara för att de är fina, utan för att det är en del av farmor. Jag minns hur fascinerad jag var som barn, jag ville jämt pilla på hjärtat runt hennes hals och testa hennes fina guldiga ring. Jag minns hur stor den var. Fastän jag satte den på tummen ramlade den av. Besviken över att ingen fin ring passade på mig, alla bara ramlade av.

Därför är jag extra glad i dagsläget, både ring och halsband passar perfekt! De är fina, perfekta och farmor, en del av farmor.

Jag saknar henne.

Lovely fanclub


Mina största fans, de följer mig vart jag än går, blir glada när de ser mig trots att vi vistats i samma hus hela tiden, lyssnar och tröstar, respekterar och förlåter, inge pladder som ja jag förstår eller du kommer över det, bara trygg, lugn närvaro. Mina bästa vänner!

Fnys! säger Tindra

Det märks när mina hundar har alldeles för mycket päls och att det börjar bli dags för en nedtrimmning. Förutom att det blidas en swimmingpool inomhus efter varje promenad så hittar man hundhår överallt(!). På nytvättade kläder, i soppan, på mascaraborsten, i smöret, i ansiktscremen, ja ni fattar.
Nu är det en sån period och jag har tröttnat på att peta mig i ögat var och varannan dag för att avlägsna ett krulligt hårstrå. Så för någon dag sedan fick trimmaskinen åka fram och Tindra blev mitt offer.
Om jag säger så här...Det är tur att Tindra inte är en renrasig pudel för då skulle pudelfolket kasta rutten frukt på mig. Men mitt mål var inte att trimma henne till utställning utan att bli kvitt allt detta hår. Det blev jag också..efter 3,5h. Glad matte som nu är ägare till en hiskeligt ful hund. Nu är hon istället blandras mellan kråka och get.

make avatar

"Mamma" sitter lite fnittrig bakom kameran för att fotografera sin tös. Försöker med lite allt möjligt för att få henne att titta in i kameran bl.a. Vill du ha godis, GODIS Tindra! Men hon sneglar endast och tänker minsann inte ställa upp på något sådant trams. Vadå göra sig rolig på någon annans bekostnad, säger hon.

Fnys, säger Tindra, fnys för fisförnämhet!


Glad

Jag blir så glad, så glad!


Det blir bara ljusare och ljusare för varje dag som jag promenerar till skolan!
Glad glad glad!

Snart, snart ska du se

Jag handlar nästan bara kläder på second hand. Men under mellandagsrean köpte jag faktiskt en del kläder, bl.a. det här linnet som får mig att längta till sommaren så mycket att det gör ont i kroppen.


Egentligen inte så särskilt fint men tunt, oversize och somrigt! Nu är det bara sommaren som saknas.

Någon som delar den längtan med mig?

Mitt drömhus

Jag tycker om att titta på hus här i byn när jag är ute på mina hundpromenader. Det finns så många gamla fina hus här. Jag fantiserar om hur det ser ut på insidan och planerar hur jag skulle göra i trädgården om det var jag som bodde där.

Vissa hus är mer intressanta än andra. Speciellt ett hus måste jag alltid stanna extra länge utanför. Det är tomt och övergivet, stort och vackert. De flagnande väggarna är elfenbenfärgade med bruna knutar, en balkong som är omringad av snickarglädje och rosenbuskar som blommar om somrarna. Jag drömmer om hur jag och en vän sitter på balkongen och dricker eftermiddagsté och bläddrar i tidningar eller spelar kort. Eller att jag bjuder hem en massa folk och vi grillar ute på gården en sommarkväll och sitter runt elden och pratar enda tills solen går upp igen.

Varje gång jag passerar det här husen saktar jag in. Det är alltid lite nervöst att någon ska se mig, tro att jag är knäpp som bara står där och stirrar. För att ha en anledning så låter jag Louie stå och nosa hur länge han vill. När han vill gå vidare tittar jag på den vackra byggnaden liiite till, sedan går jag.

Huset är lite felplacerat men ändå mitt drömhus!

Rondellernas stad


Denna helg tillbringar jag i Luleå, med goda vänner, på massa fik och förhoppningsvis på en lördags-gudstjänst.

Och medans det är tyst här på bloggen så får ni titta på en liten fiskbild som jag tagit. Om man ser den framifrån så ser det ut som om den ler. Så där skulle jag vela se ut om jag var fisk! Så otroligt söt!

En glimt av himmelen

På en vägg i mitt rum hemma hos mamma hänger den här tavlan som en vän till mamma målade/skrev till mig när jag föddes.

Lilla barn så söt du är
din blick så ren, din kind så skär,
en glimt av himmelen jag ser,
när du emot mig ler.

Lilla barn jag ber för dig
att syndens tagg ej sårar dig,
må renhet bli ditt diadem,
en sol uti ditt hem.

Lilla barn så trygg du är
när Jesus i sin famn dig bär,
välsignelsen du endast får,
i barnavännens spår.


Here I come!


Nu sitter jag på bussen mot Luleå och drömmer om våren, sover en stund och skriver ner allt som behöver införskaffas. Hur ser er helg ut?

Mammakär linslus

Något som händer varje gång jag är ute med hundarna och fotograferar är detta... Jag böjer mig ner för att ta ett fint foto på ståtliga Tindra, men ja... Låter bilderna tala för sig själv ist.

gif animation creator


Detaljer ur mitt rum

Här är en liten smygtitt på vad som finns i mitt rum...

Min tavelvägg+spegel. Allt som hänger här är från olika loppisar och kostade cirka en tia styck. I den vita ramen högst upp bor fina dikter och citat som byts ut då och då.

Till vänster står mitt skrivbord som jag ärft av min farmor. Här sitter jag vid datorn eller skriver, tecknar och pysslar. Den lilla svarta ramen som står bakom datorn är en bild på mig som liten och min farfar. Allt på den här bilden, förutom datorn, tidningarna och böckerna är second hand.

Här är min älskade stringhylla som jag också ärft av farmor. Den byter innehåll rätt ofta. Men några saker som har permanent boende där är bl.a min spargris som jag fick när jag var 4-5år, bilden längst ner i mitten på mig som bebis och farmors jättegamla romaner som står längst ner till höger.

Det var det med det! Några funderingar?

Om du kysser mig...

Om du kysser mig för sista gången

lämnar mig och går

Ta då med dig mitt hjärta,

håll det mot din öra,

så ska du höra att det fortfarande slår

 


Förvrängda vovvar

Det är roligt hur kameran kan lura ögat. Bara genom att stå lite åt vänster eller åt höger eller vinkla kameran en aning så får man en helt annan bild av ett och samma motiv. Den här bilden är lite lurig, mina vovvar är inte så stora som bilden visar.
En gång lyckades jag ta en bild på Tindra och Louie där Louie ser ut att vara stor som en Newfoundland medan Tindra såg ut som en mellanpudel. Kan visa den någon gång om jag hittar igen den.

Nu ska jag och de förvrängda hundarna ut och hoppa i snön!

RSS 2.0